Baharat
Kökleşik Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar katar. Bahar, köklü düni ile Türk tüketmek harsünün merkezinde mekân almaktadır. Bahar yahut temel malzeme olarak yemeklerde, yumuşaklarda, turşularda, reçellerde özellikle yetişmek üzere dayanıklı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, sıklıkla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine has özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına bakılırsa kullanılmaktadır. Baharatları tüketmek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Akla yatkın yemeklerde hak oranlarda kullanabildiğiniz devran, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi esenlar. üste doğanın deposundan mevrut baharatların iyileştirici tesiri başüstüneğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap eden en esenlıklı besinlerin başında gelir. Bütün bu özelliklerin cepheı düzen yemeklerinizi beş altı tebdil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, lezzet, renk yahut kullanma amacı üzere farklı alanlara bakılırsa farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yakın bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar adları, hazırlanışlarındaki temel üstelikşenle aracısız ilişkili olma eğilimindedir. Anayasa olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine bakılırsa türap, kuru ve taneli yetişmek üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilindik en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda yumuşaklıkları ile bilinir ancak yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok yaygın oldukları midein midelerinde renk farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi ekseriya safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve ekseriya tüketmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar yüce ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar yeme ve mideeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı mideecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş türap baharatlar ortada üçüncü renk sınıflandırmasına ehil olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçdüzen, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bunların cepheı düzen yeryüzünde henüz dayanıklı çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz üzere baharatlar, farklı bünyeları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. üste temelı baharatlar temel sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının asliye nedeni hiç şüphesiz bulunmaz olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşelendiren ve özel muamelat mucip sıkı ve zampara tatlar oldukları midein çoğunlukla küçümencik miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter üzere baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem berenarı şifalı hem bile özellikle yumuşaklarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek öteki baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, ansızın lüks baharın orantılı oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Alelumum ete lezzet vermek üzere yalnızçlarla kullanılmaktadır. üste bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce hakkıyla baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar bahar Türk mutfağında çok maliyetli bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Küçük asya sınırları zarfında en yaygın kullanılan tatlar ortada mekân almakta ve dolayısıyla Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları sebebiyle yiyeceklerde çabucak üstelik edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört daire zaitrırlar. Küçük asya mutfağında son gömlek uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çhemayar, ekseriya bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Gün doğusu ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere ehil olan türap yahut pul üzere biber bazlı baharatlar çabucak çabucak bütün yemeklerin temel malzemesidir. Üretimi midein ziynet biberi adı verilen özel bir biber türü mucip bu bahar türü, esenlıklı bünyesıyla da göz dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi asliye bahar ortada mekân yer hem bile Güneydoğu Küçük asya ile özdeşleneşelendiren ve biber özü mideaziz bir öteki bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, öteki biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle çabucak üstelik edilir. üste şiddetlilığın pullardan farklı olarak ağızda henüz geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir bünyeya ehil olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda ekseriya yemek ve zeytinyağı ile tüketilen esenlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk bildirmek midein Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının yıldızı Seven Spices
Yedi baharın belki bile en bilindik üyesi olan karabiber, hem parça hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir ten ürünlerinde aracısız pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, sıcak iklimlerde yetineşelendiren karabiberlerden bünyelır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya üzere ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları sebebiyle karabiber üretimi midein mükemmeldir. üste yemeğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin asliye yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı veçheü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle belirli miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar ortada bir değişik yıldız olan kekik, geniş bir kullanma yerı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları zarfında gür oranda yetişmesi, kekiğin birfena varyasyonda kullanılmasının temel sebebidir. Sıhhat nazire konusu başüstüneğunda, birfena ulaması olan isim vücut sistemi midein iyidir. Kekik otu üzere temelı çkamer türleri hasetn nihayetinde yorgunluğu bastırmak midein yavuz gelebilir. Bir öteki bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri başüstüneğu midein Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar çabucak çabucak her yemekte kullanılabilir. Baharın mideindeki esanslara ilgilı olarak farklı gerilara yavuz gelebilmektedir. Bu açıdan mideerik ve hammaddelere bakılırsa uzmanlardan koltuk alarak ürünleri dağıtırken kullanma önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe asliye direği olan bahar çeşitleri ve ocaklık kullanımları, hak orantıda ve hak oranda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet yavuz gelebilir.
Olağandışı ve mülevves baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın cepheı düzen karışım bünyesına ehil olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini düzenıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, ekseriya birkaç baharın ve bu baharatlara eşlik eden aromatik otların karışımıdır. Oldukça popüler olan bu karışımlar hem ameliye hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği sebebiyle adından sıkça nazire ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok henüz fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her devran cepheınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi çabukca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin temel maddesi kişniştir. Ancak birfena farklı bahar mideerir. Türk köftesine adını veren en asliye maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap üzere yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sebebiyle hem damağınızda lezzet bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri henüz hızlı sindirir ve esenlıklı bir tüketmek yersiniz. Bir öteki mülevves bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ulamaşi tadı sebebiyle özellikle salatalar midein uygundur. Ancak sumak baharı ekseriya salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Ne abşların katıksız özlerinde antioksidan mideerdiğini düşkünlük ediyorsanız ürün bazında inceleyebilirsiniz.
Etiketler: Baharat, Baharat Hakkında Bilgi, Baharat Kısaca Özet, Baharat Nedir