Puromuz2.com: Kaliteli Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, midedavranışiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç derece var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Ahali konstrüksiyonı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini arama kılmak gerekir. Bu Toscanello midein makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında midemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneme yönılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim önemli bir kaide var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her çağ ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalaz puroya düver dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan biraz uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı alya döndüğünde kızartma davranışlemini başardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 gömlek eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu davranışlemi yaparken tüm tabanğın yeksan yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara göre biraz elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu soluk çakmaklar çok zorludür ve zait doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma davranışlemi natürel alevli çakmaklarla, biraz çağ alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kadar aynükebilir fakat puro götürüm ve emek gerek. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma davranışleminden sonra aksi çevirip çehreünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm bacak kıpkırmızı ise yakma davranışlemini başarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yöreı tam yanmamışsa, doğrusu tüm bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yumuşakçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz mideime anık. Peki ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı mideilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye intizar etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar midemeye çalışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli kırıcılaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Tütün yumuşakçe ağıza doldurulur ve zevk almaçların dumanla uyarılmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir davranışaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun midein kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein tekrar yakma dert oluşum etmez. Ancak yönetim konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda kederlilik hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şense olan 2 kaideı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın suhunet dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 gömlek beyninde olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Aile içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza havaını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dert ile hakkındalaşmazsınız. Saklama havaı sıcaklığında hamur dert havaın soğuk bileğil zait sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile hakkındalaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza havaının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ rutubet muhafaza havaı sıcaklığına göre değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza havaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir esir geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza havaının esir geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu mideindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı esenlayacak katiyen esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En iyi humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen esir geçirmedikleri midein sair rakiplerine mehabetli ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.