Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, ciğeraksiyoniniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan sona size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Ika Il imalı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini kontrolör geçirmek gerekir. Bu Toscanello ciğerin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da sınama kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim dirimsel bir nizam var. Puro sadece ama sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her dakika evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalın puroya düver dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan berenarı ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yüzı kırmızıya döndüğünde kızartma aksiyonlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 denli eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu aksiyonlemi yaparken bütün ayağın yeksan yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda sistemli bir şekilde 360 denli döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara gereğince berenarı daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu minval çakmaklar çok yüksekdür ve bir araba doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma aksiyonlemi doğal alevli çakmaklarla, berenarı dakika alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kadar görüşükebilir ama puro sabır ve say gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Ika Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma aksiyonleminden sonrasında münasebetsiz çevirip yanünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe ortam üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün ayak kıpkırmızı ise yakma aksiyonlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yüzı tam yanmamışsa, doğrusu bütün ayak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek dem daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz ciğerime müheyya. Pekâlâ evet siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer ciğerilmeli. Alacağınız her dem arasında en azcaından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar ciğermeye çalışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o kadar keskinlaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Tütün hoppaçe ağıza doldurulur ve dilsiz müşteriların dumanla uyarılmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nispet gösterdiğinizin bir aksiyonaretidir. Sönen puronun küllerini milimi milimine temizleyin. Bunun ciğerin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri milimi milimine temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin baştan yakma iş örgütleme etmez. Fakat yurt imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda yaslılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şense olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın sıcaklık değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 denli arasında evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Ama elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile katlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında asıl iş düzlemın dargın bileğil bir araba sıcak olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette gönen saklama düzlemı sıcaklığına gereğince değiş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir ortam geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ortam geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının ortam geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu ciğerindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak mutlak ortam geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En çok humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak ortam geçirmedikleri ciğerin vesair rakiplerine şanlı ayırt atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.